30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bugün Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 94. yıldönümüdür. Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarım.

Büyük Taarruzla İstiklal Savaşımızı zafere ulaştıran yol açılmış ve ardından Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Ancak istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimiz ile halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen aziz milletimiz daima vatanına sahip çıkmış bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.

Bugün de ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Gerek 15 Temmuz darbe girişimi, gerekse bölücü terör örgütlerinin gerçekleştirdikleri saldırılar sonucu şehit olan güvenlik güçlerimizin ve vatandaşlarımızın acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Özelikle son günlerde ittifak içerisinde hareket eden terörist yapılanmalar şunu çok iyi bilmelidirler; Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz elbette bu zor günlerin de üstesinden gelecektir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, iç ve dış düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI