ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HALEP’E YARDIM TIRLARI GÖNDERDİ

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları’nın Halep’e gönderilmek üzere hazırladığı yardım tırları yola çıktı.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Suriye’nin Halep şehrine gönderilmek üzere tıra yüklenen 25 ton un ve Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı İrtibat Bürosu’nda toplanan 500 koli gıda malzemesi,Vakıf Okulları’nda eğitim gören öğrenciler tarafından tıra yüklenerek Halep’e gönderildi.

Öğrencilerin bu anlamlı davranışlarına destek olmak için Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Genel Sekreter Doç. Dr. Remzi Şahin ve Kalkındırma Vakfı Müdürü Mehmet Katmer’de öğrencilere yardım etti.

Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Halep'e yönelik yardım kampanyalarına Atatürk Üniversitesi olarak her zaman destek vereceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ilk etapta gönderilen bu iki yardım tırının devamının geleceğini söyledi. Çomaklı: “Peygamber Efendimiz (SAV)’in "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerif’inden yola çıkarak, Halep de insanlık ölmesin diye ilk etapta 2 tır gıda maddesini dualarla Halep'e gönderdik. Tarih boyunca milletimiz her zaman mazlumların yanında olmuştur. Bizde bu ecdadın torunları olarak Suriye’de yapılan insanlık zulmüne kayıtsız kalamazdık. Bugün Ortadoğu vasıtasıyla tüm Müslümanlar üzerinde oyunlar oynanarak birlik ve beraberlik bölünmeye çalışılıyor. Tüm bunları boşa çıkarmak için daha çok çalışarak ve üreterek ülkemize katkıda bulunmalıyız. Bugün kardeşlerimizin başına gelenlerin yarın bizlerin başına gelmemesi için daha bilinçli ve dikkati olmalıyız” dedi.

Vakıf Müdürü Mehmet Katmer ise, güçlü ülkelerin acımasızca saldırıları karşısında korumasız olan insanların bir nebze de olsa ihtiyaçlarını gidermeleri için bu yardım kampanyasını düzenlediklerini belirterek, duaların her zaman Halep’le olduğunu söyledi.

BASIN  MERKEZİ