ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ İMDAT SÜTLÜOĞLU’NDAN REKTÖR KOÇAK’A ZİYARET

Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Doğal ve Sağlıklı Türk Çayı Konferansı için Erzurum’a gelen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en eski ve en köklü üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen İmdat Sütlüoğlu, Atatürk Üniversitesi’nin ülkemizin özellikle doğu ve kuzeyinde birçok üniversitenin kurulmasına yardımcı olduğunu ve öğretim üyesi gönderdiğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise İmdat Sütlüoğlu’nun Türk çayı tanıtımına verdiği öneme vurgu yaparak, Türkiye’nin en çok çay içilen illerinden biri olan Erzurum’da böylesine anlamlı bir konferans düzenlediği ve nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Ziyaretin ardından Koçak ve Sütlüoğlu, Ziraat Fakültesi mezuniyet töreninde gerçekleştirilen Doğal ve Sağlıklı Türk Çayı Konferansı’na katıldılar. Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni ve konferansta, dünyanın en doğal ve sağlıklı çayını tehdit eden, insan sağlığına ciddi zararlar veren ve ülke ekonomisine kayıplar yaşatan kaçak çayın zararlarını anlatılarak, vatandaşlar doğal ve sağlıklı organik Türk çayı içmeleri konusunda bilinçlendirildi.

BASIN MERKEZİ