ERZURUM’DA DEMOKRASİ NÖBETLERİ VE ŞEHİTLER SERGİSİ AÇILDI

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ile Atatürk Üniversitesi’nin ortaklaşa hazırladığı, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği ‘Erzurum’da Demokrasi Nöbetleri ve Şehitler’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı Yakutiye Medresesi’nden sonra Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi.

Törene, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Remzi Şahin, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Sergi açılışından önce kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Yatkın, Türk milletinin zihinlere kazınan nice travmalar geçirip atlattığını, ancak 15 Temmuz menfur darbe girişimi gibisini görmediğini belirtti.

Düşmanın bağrımızdan çıktığını söyleyen Yatkın “Bizim bu durumu asla unutmamamız lazım. Bu menfur vaka her ne kadar zihinlere kazınsa da, daha sonraki nesillere aktarılması açısından böyle bir hizmetin verilmesi çok önem arz ediyor. Bu sergiyi sadece burada açmamak gerekiyor. Aralıklarla farklı mekân ve ortamlarda bunu hatırlatmak lazım. Bu serginin mili birlik ve berberliğimizi pekiştirmesini temenni ederek, serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şöyle konuştu.

Misafirler, açılıştan sonra sergiyi gezerek fotoğrafları incelediler. Sergi, 2 Eylül tarihine kadar Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda gezilebilecek.

BASIN  MERKEZİ