BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Atatürk Üniversitesi

PROF. DR. NİMET YILDIRIM “ULUSLARARASI TRABZON EDEBİYAT FESTİVALİ”NE KATILDI

Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali” 21-26 Nisan tarihleri arasında Gürcistan, Azerbaycan, İran ve Rusya’dan gelen 35 edebiyatçının katıldığı ve Ortahisar, Vakfıkebir, Sürmene ile Akçaabat ilçelerinde gerçekleşecek etkinliğin açılışı Trabzon Havalimanı’ndaki fotoğraf sergisiyle başladı. Açılışa Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Selahattin Çebi, Trabzon Havalimanı Başmüdürü Ahmet Aydın, Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği üyeleri,edebiyatçılar ve davetliler katıldı. Vakfıkebir İran edebiyatı gününe ev sahipliği yaptı. Programda ilk olarak İran müziği eşliğinde İran’dan görüntülerin yer aldığı bir video gösteri sunuldu. Ardından Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Nimet YILDIRIM, İran’ın yetiştirdiği, ülkemizde de eserleriyle çokiyi bilinen Şirazlı Sadi’yi tanıtarak edebi kişiliğini örnek şiirleriyle sundu.Yine aynı Üniversite’den misafir öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Rahim KOOSHESHSadi’nin seçkin gazellerini Farsça olarak dinleyicilere Fars müziği eşliğinde okurken gazellerin çevirilerini yine Prof. Dr. Nimet YILDIRIM yaptı. İranKültür Ataşesi Sayın Hasan DİDBAN da kültür konulu bir konuşma yaptı.