BAUM Portal English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Rus Dili ve Edebiyatı

RUS DİLİ ve EDEBİYATI BÖLÜMÜ’NDEN YENİ BİR KİTAP

Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden yeni bir kitap daha! Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar DEMİR’İN,araştırma görevlileri Özlem ÜNSAL ve Gülbeyaz SAFA KİNCİ ile birlikte hazırladığı ’’Словарь-Справочник поглагольному управлению в русском языке’’ ’’Rus dilinde fiillerin ismin hallerini işletimi üzerine Sözlük-Kılavuz’’ adlı çalışması Rus Bilimsel Atıf İndeksi’nde (РИНЦ)  de taranarak Rusya Federasyonu’nun başkenti olan Moskova’da PERO yayınları tarafından  ISBN978-5-00122-026-8 koduyla yayınlanmıştır. Bu çalışma, yabancı öğrenciler için Rus dilinde fiillerin ismin hallerini işletimi üzerine oluşturulmuş bir kılavuz niteliğindedir. Pratik yönlü bu kılavuz, yabancı öğrencilere Rusçadaki fiillerin ismin hallerine göre kullanımını görsel bir çalışma olarak vermeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmada günlük hayatta en çok kullanılan fiillerin ismin hallerine göre işletimi verilmiştir. Bazı fiillerin ismin hallerine görei şletiminde bir düzenlilik tespit etmenin ve kurmanın her zaman mümkün olmaması durumu, yabancı öğrencilerin bu konuyu öğrenmelerini daha da zorlaştırmaktadır.Çalışmamız, yabancı dil olarak Rusçayı öğrenen öğrenciler de dâhil olmak üzere tüm ilgililerin yararlanması amacıyla hizmete sunulmuştur.