BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

TÜRK DÜNYASI KULÜBÜ SOĞUCAK KÖY OKULUNA KÜTÜPHANE KURDU

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencilerinin oluşturmuş olduğu Türk Dünyası Kulübü 15.12.2017 tarihinde Erzurum-Yakutiye ilçesine bağlı Soğucak Köyü İlköğretim Okulu’na Kütüphane kurup, yaklaşık 1000’e yakın kitap desteği sağladı. Faaliyetle beraber çocuklarla oyunlar oynayıp Türk Dünyası’na ait bayrakların tanıtımı yapıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Dünyası Kulübü Başkanı Yunus YILMAZ, belirli periyotlarda daha önce de yapmış oldukları Erzincan-Tercan Kökpınar Köyü İlköğretim Okulu’na Sosyal Yardım Projesini örnek göstererek, kulüp olarak bu gibi etkinlikleri sürekli hale getirmek  istediklerini belirtti. Türk Dünyası Kulübü öğrencileri, bu etkinlikler sırasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen Bey’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Sayın Hasan Şahin Bey’e ve Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürü Sayın Yasin Deniz Bey’e katkılarından dolayı kulüp olarak teşekkürlerini dile getirdiler.