MİSAFİR ÖĞRENCİLER İLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTUK

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Erzurum Şubeleri, uluslararası öğrencilere yönelik iftar programı düzenledi.

Erzurum’da eğitim gören misafir öğrenciler için geleneksel olarak düzenlenen iftar programına Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’da katıldı. Eğitim Bir-Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Hüsrev Yaşa ile 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş’ın ev sahipliği yaptığı programa Rektör Çomaklı’nın yanı sıra, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Bağrıyanık, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman, Kültür Memur-Sen Başkanı Davut Kaya, Ulaştırma Memur-Sen Başkanı Hasan Turan, Enerji Bir-Sen Başkanı Servet Yıldız, Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ergun Halis, Dernek Başkan Yardımcısı Ertan Aksakal ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Atatürk Üniversitesinin Cazibe Merkezi Haline Gelmesi İçin Büyük Bir Gayret İçerisindeyiz”

Programda bir konuşma yapan Rektör Çomaklı, iftar sofrası vesilesiyle misafir öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Misafir öğrencilerden beklentilerinin, Atatürk Üniversitesinden ve Erzurum’dan kendi ülkelerine kültürel köprüler kurmak olduğunu belirten Prof. Dr. Çomaklı, uluslararası öğrencilerin şehirdeki varlıklarının kendilerine güç ve değer kattığını, bu gücün bilinciyle Atatürk Üniversitesini dünyanın pek çok ülkesinden uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri için bir cazibe merkezi haline gelmesi için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyledi.

Dünyanın 87 ülkesinden 2500 uluslararası öğrencinin üniversite bünyesinde eğitim aldığına dikkat çeken Rektör Çomaklı, hedeflerinin bu sayıları her geçen gün biraz daha artırmak sureti ile üniversitenin uluslararası hale gelmesine yeni bir ivme kazandırmak olduğunu vurguladı ve bu vesile ile iftar programını hazırlayan Eğitim Bir-Sen teşkilatına ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

İftar programından sonra, eğitimlerini tamlayan öğrencilere mezuniyet sertifikası verildi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ