NTV EDİTÖRÜ OĞUZ HAKSEVER, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Medya ve Habercilik söyleşisine katılmak üzere Erzurum’a gelen NTV haber sunucusu Oğuz Haksever, söyleşi öncesi Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. Ziyarette Haksever’e İletişim Fakültesi Dekanı Naci İspir eşlik etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Erzurum’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Oğuz Haksever, Atatürk Üniversitesinin samimi misafirperverliğinden dolayı Rektör Çomaklı’ya teşekkür etti.

Atatürk Üniversitesinin tarihi ve bünyesinde yetiştirdiği kişiliklerle Türkiye’deki birçok üniversiteye örnek olduğunu belirten Haksever, Cumhuriyetin kurduğu üniversitelerden biri olma misyonunu sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

“Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için üniversitemize misafir olan Oğuz Haksever’e şükranlarımı sunuyorum” diyen Rektör Çomaklı ise, Oğuz Haksever’e Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) hakkında bilgi verdi.

Çomaklı, Yeni Nesil Üniversite Projesi'yle Atatürk Üniversitesinin toplumla bütünleşmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu belirterek, bu kapsamda Erzurum’da çalmadık kapı bırakmadıklarını ve bu projenin birçok üniversiteye örnek teşkil edebileceğini söyledi.

DAG’ın, Türkiye’nin 2023 vizyon projesi olduğuna vurgu yapan Rektör Çomaklı, aynı zamanda yine Türkiye’nin uzay bilimleri açısından dünyaya açılan kapısı olacağını ifade etti. DAG’ın, 2018 yılı itibarıyla 150 milyonluk bir bütçeye ulaştığını ve Türkiye’nin en büyük temel bilim altyapı projesi olduğunu belirten Rektör Çomaklı, hem bilim hem de ekonomik açıdan önemli derecede katma değer sağlayacağını ifade etti..

Ziyaretin sonunda Rektör Çomaklı, konuğu Oğuz Haksever’e el yazması Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyaretin ardından Atatürk Üniversitesi Gösteri Sanatları Merkezi'nde, İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Oğuz Haksever, Medya ve Habercilik Söyleşisi'nde tecrübelerini geleceğin habercileriyle paylaştı.

Türkiye'de televizyon haberciliği hakkında öğrencilere bilgi veren Haksever, habercilikte muhabirliğin önemli bir viraj olduğunu söyledi. Haksever: “Ekranlardaki sunucular, muhabirlik tecrübesinden geçtikleri takdirde kamuoyuna daha çok yararlı oluyorlar. Eğer muhabirlik yok olur ya da yok olmaya yüz tutarsa abuk sabuk bir meslek âlemi ortaya çıkar. Televizyon haberlerini 3-5 muhabirle idare ediyoruz. En çok muhabir Ankara'da var. Çünkü başkent ve Türkiye'nin kalbi, her bakanlıktan sorumlu bir muhabirin olması gerekiyor. Onun ötesinde her siyasi partiye bakan bir muhabirin dahi olması gerekiyor. O kadar temel bir konudur ki bu, sayı azaldıkça haberlerin çeşitliliği de azalıyor” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci İspir, Oğuz Haksever'e söyleşiye katkılarından dolayı plaket takdim etti.

BASIN MERKEZİ