PAYİTAHT ABDÜLHAMİD’İN ÜNLÜ OYUNCUSUNDAN
REKTÖR ÇOMAKLI’YA ZİYARET

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Kar Film Festivalinin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Deliler filminin yapımcısı ve başrol oyuncusu Cem Uçan ile kendisi gibi oyuncu olan oğlu Batın Deniz Uçan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Çomaklı’nın misafirperverliği için teşekkür eden Cem Uçan, Atatürk Üniversitesini gezme fırsatı bulduğunu ve kampüsü çok beğendiğini söyledi. Öğrencilerin Kar Film Festivali gibi organizasyonlarda sanat ve sanatçıyla bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Uçan, festivale destek veren Rektör Çomaklı ve emeği geçen herkese ayrıca teşekkür etti.

TRT yapımları olan Filinta, Diriliş Ertuğrul ile Payitaht Abdülhamid gibi tarihi dizilerde ve yine tarihi film olan Deliler filminde başrol oynadığını söyleyen Cem Uçan, Rektör Çomaklı’ya şu an Payitaht Abdülhamid dizisinde hayat verdiği Ahmet Celalettin Paşa karakterini anlattı.

Cem Uçan ve Batın Deniz Uçan’ın ziyareti dolayısıyla memnuniyeti dile getiren Rektör Çomaklı, TRT dizilerini ve özellikle Payitaht Abdülhamid’i yakından takip ettiğini belirterek, bu tarz dizilerin Türk gençliğinin geçmişini tanıması ve milli bilinç oluşturulması açısından önem arz ettiğini söyledi.

Uçan’a Atatürk Üniversitesini anlatan Rektör Çomaklı, üniversitenin güçlü bir İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesine sahip olduğunu belirterek, bu fakültelerden mezun olan öğrencilerin Türkiye’nin dört bir yanındaki kurum ve kuruluşlarda görev yaptıklarını ifade etti.

Ziyaretin ardından 15. Uluslararası Kar Film Festivali kapsamında Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezindeki söyleşiye katılan Cem Uçan ve Batın Deniz Uçan öğrencilerle bir araya geldi. Oyunculuk kariyeri, yapımcılık ve sanatsal çalışmalar hakkında gerçekleştirilen söyleşinin ardından Uçan, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Kar Film Festivali, çeşitli etkinliklerle 23 Mart’a kadar devam edecek.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ