REKTÖR ÇOMAKLI, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN
AÇILIŞ YIL DÖNÜMÜNDE SERGİ AÇTI

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yerel Basında Atatürk Üniversitesinin Kuruluşunun Yansımaları" isimli serginin açılışı, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından gerçekleştirildi.

15 Temmuz Milli İrade Salonu fuaye alanında tanzim edilen sergiye; Rektör Çomaklı’nın yanı sıra, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı serginin açılışında bir konuşma gerçekleştirdi. Çomaklı: “Rahmetli Celal Bayar ve rahmetli Adnan Menderes’in 61 yıl önce yine bir 17 Kasım günü açılışını yaptığı Atatürk Üniversitesinde bugün bu serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Atatürk Üniversitesi 61 yıldır şehrimize ve ülkemize çok değerli katkılar sunuyor. Yetiştirdiği bilim insanları ve ürettiği bilgi ile bölgesi için lokomotif durumdadır. Böyle bir üniversitenin rektörlüğünü yapmak bizlere gurur ve mutluluk veriyor. Geldiğimiz günden bugüne üniversitemizi marka üniversite yapma yolunda önemli adımlar attık. Kurumsal kimliğini oluşturmuş ve altyapısını tamamlamış bir eğitim yuvası olan üniversitemizin harcında kimin emeği var ise hepsine şükranlarımı sunuyor, sergide emeği geçenleri kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

61 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Başbakan Adnan Menderes’in kullandığı altın makasla açılışı yapılan sergide, üniversitenin inşaat aşamasından açılışına kadar geçen süreçte çekilen ve dönemin yerel gazetelerinde kullanılan 60'a yakın fotoğraf yer aldı.

Öğr. Gör. Ayşe Özdemir tarafından hazırlanan fotoğraflar, bir hafta boyunca fuaye alanında sergilenmeye devam edecek.

HABER MERKEZİ