REKTÖR ÇOMAKLI’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesi, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir.

Gazi Mustafa Kemal’in, bu tarihi Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, gençliğe duyduğu güvenin bir göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, gençlerimize emanet edilmiştir.

Bu bağlamda gençlerimizin kabiliyetleri, düşünceleri, cesareti, duyguları ve coşkularıyla ülkemizi koruyup muhafaza edeceklerine olan inancım sonsuzdur.

Özgüveni yüksek, millî şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek, gençlerimizin önünü açmak, onları hayata ve geleceğe daha iyi hazırlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri olmaktır. Bu konuda şüphesiz en önemli görev geleceğimizin teminatı olan gençlerimize düşmektedir. Üniversiteler olarak üzerimize düşen en önemli görev, sorumluluk sahibi, duyarlı, çalışkan ve bilinçli gençler yetiştirmek, geleceğimizin mimarı olacak yeni nesilleri yetiştirirken istiklâl mücâdelemize temel teşkil eden birlik ve beraberlik şuurunu onlara yol gösterici kılmaktır.

Sevgili gençlerimizin, tarihimize ve değerlerimize sağduyu ve sadâkatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI

REKTÖR