REKTÖR ÇOMAKLI'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Bayramlarımız; sevginin, hoşgörünün, barışın, dostlukların, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu önemli günlerdir. Büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadığımız, ekmeğimizi paylaştığımız, rahmet ayından sonra idrak ettiğimiz bu bayram, aslında kuraklık çeken tüm insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarıdır. Farklı coğrafyalardan, farklı dillerden, farklı ırklardan, farklı renklerden ve farklı kültürlerden milyonlarca Müslümanın bu bayramda aynı sevinç etrafında halkalanması, merhamet kuraklığı çeken insanlığın merhameti yeniden kuşanması için büyük bir umuttur.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin, milletimizin ve İslâm âleminin mübarek Ramazan Bayramlarını can-ı gönülden tebrik ediyor; bayramın ülkemize, milletimize, âlem-i İslâm’a ve bütün insanlığa huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI