BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Atatürk Üniversitesi

Rektör Çomaklı'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kahraman Türk Ordusunun, Başkomutan Gâzi Mustafa Kemâl Atatürk önderliğinde, bağrından çıktığı yüce Türk milletiyle bir bütün olarak verdiği destansı mücadelenin sonunda, tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük zaferin 95. yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

‘Her safhasıyla düşünülmüş,  hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât, ordumuzun  ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren  bu muazzam eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklâl düşüncesinin ölümsüz bir  âbidesidir’.

30 Ağustos’ta kazanılan bu zafer, aynı zamanda, aziz milletimize çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyâsî, hukûkî, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk inkılâbına ışık tutan bir meşale olmuştur.

Silahlı Kuvvetlerimizin Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutluyor,  95. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimârı Gâzi Mustafa Kemâl Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile bayraklaşan kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın dâima dalgalanması için canlarını fedâ eden azîz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gâzilerimizi minnet ve şükrânla anıyorum.

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI

REKTÖR