ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN YAŞAR SÜTBEYAZ HOCAYA SON GÖREV

Atatürk  Üniversitesi’nden Yaşar Sütbeyaz Hocaya Son Görev

Atatürk Üniversitesi’nde 2000-2008 yılları arasında olmak üzere iki dönem Rektörlük yapan 14. Rektör Prof. Dr. Yaşat Sütbeyaz’ın vefatı dolayısıyla Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir tören düzenlendi. Rektörlük görevini tamamladıktan sonra Erzurum'dan ayrılmayan Sütbeyaz, bir süreden beri kanser tedavisi görüyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Sütbeyaz, 26 Temmuz’da Ankara'da hayata gözlerini kapadı.

Prof. Dr. Sütbeyaz için bugün 40 yıl görev yaptığı Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü önünde gerçekleştirilen törene, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve yardımcıları, Yaşar Sütbeyaz ailesi, akademisyenler ve üniversite personeli katıldı.

Sevenlerinin gözyaşlarına boğulduğu törende, öğrencileri adına Prof. Dr. Hasan Seçen, fakültesi ve bölümü adına Prof. Dr. Nihat Akbulut, ailesi adına da Sütbeyaz Hocanın kardeşi Prof. Dr. Yavuz Sütbeyaz ve Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak birer konuşma yaptılar.

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi’ne yıllarca hizmet etmiş bir bilim insanını ebediyete uğurlamaktan duyduğu üzüntüsünü belirterek, aslında ölümün bir terhis teskeresi veya bir diploma olarak ifade edildiğini söyledi.

Rektör Koçak: “Terhis olabilmek için size ayrılan sürede vazifelerinizi yapmanız gerekiyor. Bugün Yaşar hoca dünya üniversitesinden ve Atatürk Üniversitesi’nden bugün diplomasını aldı. Yaşar Hoca’nın hem bilimsel çalışmalarını hem de üniversitesini hangi noktaya taşıdığını herkes biliyor. Ayrıca Fen Fakültesi ve Kimya bölümüne de olan katkılarını da belirtmek istiyorum.

‘Lidereler, her ne koşulda olursa olsun gemisini sahile çıkarmayı başaran kişidir’ derler. Ben yakinen biliyorum ki 28 Şubat sürecinde Yaşar hoca kendini siper ederek hem üniversiteyi hem de Erzurum’u korudu. Bu noktada, bu gerçeği ve hakkı teslim etmek lazım. Aile ve camiamız için büyük bir kayıp. Ama emir büyük yerden olunca bize sadece sabır düşüyor. Ben tüm sevenlerine ve üniversitemize baş sağlığı diliyorum. Allah mekânını cennet etsin, kalanlara sabırlar versin” şeklinde konuştu.

Ayrıca Atatürk Üniversitesi tarafından Yaşar Sütbeyaz hoca için Konukevi 2’de taziye yeri düzenlendi.

BASIN  MERKEZİ