KÜÇÜK YARDIMLARLA BÜYÜK UMUTLAR PROJESİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Küçük Yardımlarla Büyük Umutlar Projesi’nin açılışı, Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları’nda gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları’nda öğrenim gören öğrenci velilerinin bağışladığı birtakım eşyaların, Büyükşehir Belediyesi Hayır Çarşısı vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtımını amaçlayan projenin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından yapıldı.

Öğrenci velilerinden alınan yardımların Büyükşehir Belediyesi Hayır Çarşısı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını amaçlayan projede ilk etapta, 12 buzdolabı, 10 çamaşır makinesi, 10 fırın, kıyafet ayakkabıdan oluşan yardım paketleri,  Hayır Çarşısı yetkililerine teslim edildi.

Küçük Yardımlarla Büyük Umutlar Projesi’nin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, konuşmasına, hayra vesile olacak bir kampanyanın açılması hususunda gösterilen emeğe teşekkür ederek başladı. Rektör Koçak: “İnsanlar bir vücut gibidir. Vücutta farklı organlarımız var. Bunlar canlı kalmamıza, hareket etmemize ve konuşmamıza vesile oluyor. Şu anda ben konuşuyorsam en az 2 milyon reaksiyon düzgün çalışıyor, konuşmamı ve hareket etmemi sağlıyor. İnsanların da bir vücut gibi hareket edebilmesi, bir noktada kendilerinden çok başkalarını da düşünmesiyle oluyor. Bir insanda veya toplumda meydana gelen eksiklikler, diğer insanlar tarafından aynı şekilde hissediliyor ve hissedilmelidir diye düşünüyorum. Bizim yetişme tarzımız ve dinimiz de bunu emrediyor. En güzel hizmet ve alınacak sonuçlar da başkasına yaptığınız hizmetlerin sonucudur. Yani siz kendinize bir iyilik yapsanız da bundan o zevki almazsınız. Başkasına yaptığınız iyilikte o zevk daha farklıdır. Söz konusu ihtiyaç sahibi kişilerse daha da başka. Kadınlar şefkat açısından ön plandalar ama paylaşma açısından ise çocuklarımız daha ön plandalar. Onun için sevgili öğrencilerimizin böyle bir kampanyada görev almaları bizleri çok daha memnun etti. Ümit ediyorum ki onların saf ve masumane niyetleri de başkalarına örnek olacaktır ve inşallah ihtiyacı olan herkese bu hizmetler gidecektir. Bu noktada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Bey ve ekibine de teşekkür ediyorum. Çünkü yardımları toplamak kadar önemli olan başka bir şey de onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır” şeklinde konuştu.

‘Günümüzün en önemli hastalıklarından biri, geçmişteki hasretlerimizin kaybolmasıdır’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geçmişe baktığımızda birbirinden farklı çok kıymetli değerlerimizin olduğunu söyledi. Sekmen: “Bu değerleri yaşatmak adına, görüyoruz ki yeni yetişen neslimiz de üzerine düşeni yapıyor. Biz şehrimize Hayır Çarşısı dediğimiz bir çarşı kurarak, elimizde fazla olan imkânları yine bir komşumuza, kardeşimize, vatandaşımıza ulaştırma çabası içerisindeyiz. Görüyoruz ki bu kampanyaya Atatürk Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları da gönüllü olarak katkıda bulunuyor. Burada başta Rektörümüz olmak üzere okul müdürü, öğrenciler, öğretmenler ve velilere de teşekkür ediyorum. Bu işin iki yönü var. Birincisi yardım kampanyası, ikincisi de bu güzel hasretlerin gelecek kuşaklara aktarılması. Bu proje örnek olmalı. Yazarımız Abdurrahman Dilipak bir konferansında, “çocuklarınıza paylaşmayı öğretin ki şimdiden cömert olmaya alışsınlar” demişti. Hakikaten cömertlik çok faklı bir şey. Bazı insanların elinde olur vermez, bazılarının ise elinde çok az olur ama yarısını komşusuna verir. Anadolu ve Erzurum insanı misafirperverdir, yemez yedirir, içmez içirir, elinde ne varsa komşusuna verir. Bizlere de böylesi yakışır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Sekmen ve Rektör Koçak, öğrencilerin yaptıkları resimlerden oluşan sergiyi gezerek, resimleri incelediler.

BASIN  MERKEZİ