Hastane English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X
Üniversitemiz Yönetim Birimler Öğrenciler Bağlantılar Açıköğretim Kütüphane

Türk Dili ve Edebiyatı

PROF. DR. KÂZIM KÖKTEKİN’DEN “DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR” KONFERANSI

Türkçenin doğru ve güzel kullanılmasına dikkat çekmek amacıyla Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Türk Dil Kurumunun “2017 Türk Dili Yılı” kapsamında gerçekleştirdiği yurt genelindeki etkinliklere, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım KÖKTEKİN, Erzincan Üniversitesinde 27 Kasım 2017 tarihinde verdiği “Dilimiz Kimliğimizdir” konferansıyla katıldı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen faaliyetler dizisinin Erzincan’da gerçekleşen konferansında Prof. Dr. Kâzım KÖKTEKİN, Türkçenin köklü geçmişinden, Türkçe konuşulan coğrafyanın genişliğinden ve konuşur sayısıyla Türkçenin dünyadaki sayılı diller arasında bulunduğundan bahsetti. Ayrıca konferansta KÖKTEKİN, günümüzde dilimizin maruz kaldığı olumsuz etkenlere dikkat çekti.