BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Atatürk Üniversitesi

Prof. Dr. Veyis Değirmençay ile Prof. Dr. Nimet Yıldırım Farsça Çevirmenler Toplantısı’na Katıldılar

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veyis Değirmençay ile Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım, 6 Kasım 2017 tarihinde İstanbul Üniversitesi Şarkiyat Araştırma Merkezinde yapılan İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Kültür Ataşeliği ile İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün birlikte düzenledikleri Farsça Çevirmenler Toplantısının birincisine katıldılar. Toplantıda geçmişten günümüze Türkiye'de Farsça çevirinin durumu ve sorunları üzerinde duruldu. Çevirmenlerin birbirleriyle daha iyi iletişim kurabilmeleri için Farsça Çevirmenler Birliği'nin kurulması gündeme geldi. Türkiye genelindeki çevirmenlerin de katılacağı daha kapsamlı bir toplantının yakın zamanda yapılmasına karar verildi.

Toplantıya İstanbul, Yeditepe ve Atatürk Üniversitelerinden akademisyenler, İstanbul ve Erzurum'daki İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ataşeleri, İstanbul'daki bazı çevirmenler ve İran'dan bazı misafirler katıldı.