BAUM Portal Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X

Atatürk Üniversitesi

Prof. Dr. Veyis Değirmençay ile Prof. Dr. Nimet Yıldırım Türkiye’de Fars Dili ve Edebiyatında Yapılan Çalışmalar Paneline Katıldılar

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veyis Değirmençay ve Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım 5 Kasım 2017 tarihinde İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Kültür Ataşeliği’nin çevirilerine ve yayımlanmalarına destek verdiği 13 eserin tanıtımının yapıldığı 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı programları kapsamında gerçekleştirilen Fars Dili ve Edebiyatında Yapılan Çalışmalar paneline katıldılar. Panelde Türkiye'de Farsça çeviri konusu ele alındı. Çevirmenlerin birbirleriyle daha iyi iletişim kurabilmeleri için Farsça Çevirmenler Birliği'nin kurulması gündeme geldi.

Panele İstanbul, Yeditepe ve Atatürk Üniversitelerinden akademisyenler, İstanbul ve Erzurum'daki İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ataşeleri, İstanbul'daki bazı çevirmenler ve İran'dan bazı misafirler katıldı.