Hastane English Ana Sayfa İletişim ÜBYS ÖBS ePosta Portal Personel Öğrenci Görevli X
Üniversitemiz Yönetim Birimler Öğrenciler Bağlantılar Açıköğretim Kütüphane

Arkeoloji

Rektörümüz Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’dan, Arkeoloji Bölümüne Ziyaret

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Arkeoloji ve Seramik Bölümleri iş birliği ile kurulması planlanan Doğu Anadolu Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi için Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve Prof. Yasemin Yarol ile toplantı gerçekleştirdi.

13 Ocak 2018 tarihinde Doğu Anadolu Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARAZ)’nin kurulması ile ilişkili Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde,  bir toplantı düzenlendi. Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve Seramik Bölümü’nden Prof. Dr. Yasemin Yarol’un koordinatörlüğü ile gerçekleşen toplantıya Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Rektör Yardımcılarımızdan; Prof. Dr. Ayhan Çelik, Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Prof. Dr. Medine Güllüce, Prof. Dr. Nihat Yatkın ve Prof. Dr. Sezai Ercişli katılım gösterdi. İlk aşamada Prof. Dr. Mehmet Işıklı’nın sunumu ile birlikte kurulması planlanan merkez tanıtıldı. Daha sonra ise bu merkezin amaçları, hedefleri, içerisinde barındıracağı unsurlar konuşuldu. Girişimci olan her iki bölüme de fayda sağlayacak olan bu merkezin yöre halkı içinde oldukça yararlı olacağı kanısına varıldı. Son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Rektör Yardımcılarımızdan; Prof. Dr. Ayhan Çelik, Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Prof. Dr. Medine Güllüce, Prof. Dr. Nihat Yatkın ve Prof. Dr. Sezai Ercişli ve katılımcıların karşılıklı olarak söz alması ve gerekli tüm hususların konuşulması ile toplantı sonlandırıldı.