REKTÖR ÇOMAKLI, PALANDÖKEN GAZETESİNİN
MİSAFİRİ OLDU

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yerel basın mensuplarını ziyaret etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Palandöken Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Şener ile bir araya gelen Çomaklı, çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette Atatürk Üniversitesi ve şehrin gelişimi konusunda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Çomaklı, üniversite ile birlikte Erzurum’un gelişerek büyümesi adına alternatif projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Üniversite ile şehrin bütünleşmesinin önemli olduğunu belirten Rektör Çomaklı, bu konuya basın mensuplarının da destek vermesi gerektiğini dile getirdi. İnsan odaklı çalışmanın ve insana değer vermenin önemine her fırsatta değinen Çomaklı, yetişmiş insanın ülkemize sağlayacağı faydaları anlattı.

“Bilgiyi Toplumun Hizmetine Sunmak İçin Çalışıyoruz”

21. yüzyılda üniversitelerin köklü bir değişime uğradığına, bilim temelli, tek disiplinli kurumlar olmaktan çıkarak, global bilgi merkezi olma yolunda ilerlediklerine dikkat çeken Çomaklı: “Yeni Nesil Üniversiteler ürettikleri bilginin kullanılması ve ticari etkinlik haline getirilmesi yönünde çalışmalarını yürütüyorlar. Bizde STK, vakıf ve dernek ziyaretlerimiz esnasında akademisyenlerimizden danışmanlık hizmeti alınabileceğini ifade ediyoruz. Toplumla iç içe, bilgiyi hızla toplumun hizmetine sunan, yenileşim (inovasyon) ve girişimciliği el ele götüren bir üniversite olabilmek için her zamankinden çok insan kaynağına ve alt yapıya ihtiyaç var. Bu ihtiyacı gidermek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Üniversitemizin başarılı çalışmalarının halkımıza duyurulmasında yerel basının etkin bir güç olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı, Palandöken Gazetesi çalışanlarına başarılar diledi.

“Atatürk Üniversitesi, Topyekûn Kalkınmanın Öncüsü Konumundadır”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Palandöken Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Şener, üniversite ile şehrin buluşmasında köprü vazifesi gören basın kuruluşlarına yönelik başlatılan bu ziyaretlerin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Görünmez duvarları kaldırarak Atatürk Üniversitesinin kapılarını herkese açan, üretilen bilgiyi toplumun faydasına kullanan ve üniversiteyi topyekûn kalkınmanın öncüsü olacak bir konuma getiren Rektör Çomaklı’nın önemli bir misyonu yerine getirdiğini aktaran Şener, nazik ziyaretinden dolayı Prof. Dr. Çomaklı’ya teşekkür etti.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ